HTML

Selejtek Szilvitől

Minden ami nekem, Neked fontos

Friss topikok

Linkblog

Megint ügy van

2012.08.17. 09:59 karikara

juszticia.jpgMegint címlapszereplő lett, persze úgy, hogy ő is csak az újságokból értesült róla. Ez a legjobb. Hiába vannak okos, szemfüles újságírók, akik mindent hamarabb tudnak meg, mint az érintettek. Ők mindenkivel forró dróton össze vannak kötve és az igazságért harcolnak, vállat, vállhoz vetve, hisz annál nincs is fontosabb. Nem a ma igazságait keresik, hanem a tegnapét, hisz ma minden rendben van, nincsenek ügyek, minden megy a rendes kerékvágásban Együtt dübörgünk a jólét felé, mindenki tisztességesen és főleg nagy hozzáértéssel végzi a dolgát. Mindenkinek megvan a képességeihez illő munkája, hozzá a tisztes keresete. Aki, nem így éli meg a dolgokat, az magára vessen, biztos benne van a hiba.

Ahhoz pedig, hogy a tiszta és reményteljes jövőbe eljussunk, szükség van a múlt mocskainak feltakarítására. Ebben munkálkodnak a rend hivatott képviselőivel karöltve az elfogulatlan sajtómunkások is.
Hogy közben esetleg ártatlan embereket megvádolnak, családokat tesznek tönkre, elveszik emberek tisztességét vagy legalább is bemocskolják? Hát Istenem, a kaszálás közben a gaz mellett elhullhat egy-két nemesebb virág is. Ennyi kockázatot mindig fel kell vállalni a nemes cél érdekében.
És mi lesz azzal, aki véletlenül beleesett a kaszálásba, hát az csak keveseket érdekel.
Heller Ágnes mondta egy interjúban, miután kiderült róla, hogy mégsem állnak meg a felhozott vádak, hogy Mindenkit úgy sem tud egyenként meggyőzni, aki meg ismeri az úgy is tudja róla az igazságot.
Ez így rendben is van, meg nagyon jól is hangzik, csak próbálja ezt valaki a gyakorlatban is végigcsinálni. Régi igazság, hogy nemcsak késsel, meg pisztollyal lehet ölni, a szavak ereje hihetetlenül nagy. Ja, a kötelet, a mérget és még egyéb huncutságokat ki is hagytam, de hol vannak ezek a szavak erejéhez képest?

Baczó Zsolt
Az igazság vak!
Az igazság vak!
Ócska rongyot kötöttetek szemére,
hogy ártatlan szívekben meg ne lássa az igazat
és kezébe nyomtak egy mérleget cserébe
mely arra billen hová többet raknak.
S mit rakhatok a mérlegre én?
Mi van nekem mi a mérleget javamra billentené?
Semmi! Hanem van valami más!

De ti ezt nem értitek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sziliszolcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr464717030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása