HTML

Selejtek Szilvitől

Minden ami nekem, Neked fontos

Friss topikok

Linkblog

Új márka született úgy sajátosan

2012.11.25. 20:08 karikara

rongyos.jpgDivat stílus és minőség, így hirdeti magát egy feltörekvő ruházati lánc. Segítségükkel létrejött egy olyan hely, ahol világmárkák és no name termékek békében megférnek egymás mellett. Van ott minden, mármint az üzletekben, bugyitól a télikabátig, s mindez nagyon barátságos áron. Hogy jöhet össze ez a sok kellemes dolog egy helyen egyszerre? A válasz egyszerű, ez a feltörekvő hálózat egy használt ruhakereskedés, közismert nevén turkáló.

Félreértés ne essék, nincs a turkálóval semmi baj, hisz nincs is annál jobb, mint egy pocsék nap végén betérni a kedvenc üzletünkbe és meglepni magunkat valami kis semmiséggel, ha visszafogottak vagyunk akár egy jó süti áráért. Ez ráadásul nem hizlal, miközben a boldogság hormon állapotát helyreállítja.

De, hogy ezt hirdetik, hogy ez az, ami elérhető, az már nem jó. Néhány hónapja egy délelőtti beszélgetős műsor vendége volt a tulaj és egy stylist pedig bemutatta, azoknak, kik még járatlanok az ilyen boltokban, hogyan is kell a rongyosból divatosan, naprakészen felöltözni.

 Az egyik kereskedelmi csatorna filmes játékán pedig a helyes megfejtők között egy 5000 Ft-os vásárlási utalványt sorsoltak ki, amit ezekben az üzletekben lehet levásárolni. Most meg szinte minden csatornán fut a hirdetés: Stílus, divat, minőség….

 Mindenesetre sokat elárul a ruházati kereskedelem helyzetéről és a pénztárcánk állapotáról. Nem kis baj van ott, ahol arról szól a reklám, hogy öltözzünk mások levetett „rongyaiba”, igaz, hogy ezek többsége külföldről érkezik. Felfoghatjuk ezt úgy is, mint egy múltba tekintő egyfajta nosztalgiát, mikor a vasfüggönyön túlról csomagban érkezett cuccokért tülekedtek a nők, hogy kicsit kitűnjenek a hazai konfekció egyhangúságából.

Nehéz ezt így felfogni…

Akkor áll helyre a világ rendje, ha a turkáló egyfajta lehetőség, egy plussz, de semmiképpen sem az egyetlen út, választás a kínai helyett. Ez is egyfajta gazdasági állapotjelentés.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sziliszolcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr134925131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása